top of page

Színkorrekció az arcon? Csináld úgy, mint egy profi sminkes!

Teljesen természetes, hogy az arcon előfordulhatnak foltok, elszíneződések, mitesszerek, kisebb nagyobb értágulatok. Fontos, hogy elfogadjuk a „pucér valóságot”, azonban ha nem szívesen mutatkozunk így mások előtt, akkor elő kell vegyük a sminktudásunkat.


Sokan igyekeznek korrigálni az arcuk hibáit, azonban az a személyes tapasztalatom, hogy sokszor ezt hibás technikával teszik. A piros foltok, pattanások korrigálását nem kezdhetjük a

megszokott korrektorunkkal, hiszen az adott hibás bőrrész pirosságát nem fogja megszüntetni. Ilyenkor elő kell kapjuk a színelmét alapjait, ugyanis az elsődleges célunk az, hogy a pirosság semleges színbe váltson át. Erre a piros komplementer párja, a zöld szín lesz alkalmas. A zöld szín segítségével megkaphatjuk azt a semleges színt, amit utána könnyen hozzá tudunk igazítani az aktuális bőrszínünkhöz egy korrektor vagy az aktuális alapozónk segítségével. Itt is fontos azonban a technika: „kenni” és húzó, toló mozdulatot végezni nem célszerű, itt a helyes technika a termék finom feltapogatása. Ezzel biztosan a jó helyre kerül majd a felvitt szín.


Egy fontos dolgot, azonban meg kell említsek: gennyedző, nyílt sebre vagy kifakadt pattanásra az anyag nem fog tudni megtapadni, ne is erőltessük. Ezzel jót biztosan nem teszünk a bőrünknek.


És most térjünk rá a szem alatti területre! Ebben a témában is nagyon fontos, hogy azok a nők

akiknek inkább kékes-lilás elszíneződés van a szemük alatt azoknak a barackos árnyalatú korrektorok után érdemes nyúlniuk (igen, még akkor is, ha az arcbőr nagyon világos, hiszen itt is a sötét terület színének semlegesítése a cél). Ha inkább barnás színben pompázik a szemed alja, akkor a narancsos árnyalatú korrektor lesz számodra a megoldás. Majd ezt követi az arcoddal megegyező színű korrektor/alapozó használata. Itt is fontos ügyelni a felvitelre, hiszen a 2 termék kiegészíti egymást, de mégiscsak 2 külön rétegről beszélünk, így ebben az esetben is tapogató mozdulatokkal vigyük fel a rétegeket.


Tehát összegezve a fentieket, a profi korrektorozásnál nem a mennyiség a fontos, tehát nem egyféle korrektorból kell vastag réteget felraknunk, hiszen sokkal természetesebb fedést érhetünk el két vékonyabb, de megfelelő színű réteggel.

Comments


bottom of page